Trofi Lagu Terbaik Yuna Di Tarik Balik?

Share Button

lagu penakut
Khabarnya trofi Lagu Terbaik, Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-18, lagu Penakut dendangan dan ciptaan Yuna akan ditarik balik.

Kesilapan dalam pengiraan dikhabarkan menjadi punca lagu berkenaan dinobatkan sebagai Lagu Terbaik AIM-18. Ramai yang terkejut dengan keputusan berkenaan sedangkan lagu Penakut tidak memenangi lagu terbaik dalam mana-mana kategori. Lagu terbaik sepatutnya diantara Sedetik Lebih (Lagu Pop Terbaik), Pelita (Rock), Pedoman (Nasyid) dan Joget Tak Senang Hati (Etnik).

Macam mana boleh timbul salah pengiraan? Kalau benar salah pengiraan siapa yang harus dipersalahkan? Bukankah setiap anugerah ada juruaudit dalaman? Adakah ini secara tidak langsung, menggambarkan sesuatu yang buruknya industri muzik Malaysia?

Jawapan Yuna dari twitter nya tentang kemungkinan kemenangan itu akan ditarik balik
twitter yuna

Petikan dari lagu Penakut

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ?

Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil

Jom tengok luahan beberapa orang artis lagi tentang kontrovesi ini dalam twitter mereka
twitter
twitter
twitter

Jom layan lagu Yuna – Penakut

Boleh baca berita sepenuhnya dalam bharian.com.my
Esok akan diadakan sidang media di hotel Maya, KL jam 3pm tentang hal ini. Kita tunggu jawapan dari AIM.

Belajar Asas Cetak T-Shirt Dengan Mudah !
Share Button

Comments

  1. says

    Kesian yuna.. Pihak penganjur dan pihak pemilihan pemenang (RIM) tak profesional!

    Dah lah memalukan Yuna.. Pastu menarik balik trofi kemenangan dia.. Kalau dari mula Yuna tak boleh menang buat lah cara baik.. Jangan lamemalukan Yuna dengan alasan tah hapa2….

    Fuuuu! To RIM!

      • says

        Tu la pasal…

        Takpa la.. AIM dah tak sehebat dulu.. artis sekarang da pandai cari indentiti sendiri.. tak payah nak harapkan AIM je untuk naikkkan nama sendiri dalam bidang Industri Muzik ni…

        Lagi pun, kalau kita duk dalam tempurung je tak kemana jugak..

        Bagi aku syarat AIM terlampau kongkong tak bebas nak luaskan pasaran dan kembangkan identiti penyanyi dan juga lebarkan sayar muzik tanah air…

        • says

          AIM masih perlu dibuat. sebab ianya mengiktiraf bukan sahaja penyanyi dan komposer lagu, tapi semua yang terlibat dalam pembikinan sesebuah lagu. cuma bila terjadinya perkara macam ni, kredibiliti AIM sedikit terjejas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing