PSP dari Jepun

Share Button


Bestnya ada PSP sendiri, boleh bermain game dimana jua aku berada. Dah lama aku nak sangat benda ini, baru ini la dapat. PSP akan menjadi gadjet yang wajib bawa pas ini kemana jua aku pergi. Selepas ini boleh la pulangkan balik PSP kawan aku yang aku pinjam tu, sejak aku masuk wad.
“wei izat, amik balik la PSP ko ni. Thanks for everythings”. haha…berlagaknya aku

Adik aku baru balik dari jepun. Dia balik cuti apa ntah, cuti semester kot. Adik aku yang pernah kirim kad ucapan selamat bertunang kat aku dulu tu. Sebelum dia balik sini aku kirim kat dia belikan PSP kat sana. Bukan tak boleh beli kat sini, tapi saja je nak ada benda buatan jepun kan. Harga tu sikit lebih kurang la. Semua sekali termasuk memory card dia suh aku bayar RM600. Ok la tu kan. Dia beli PSP-2000. Selain PSP, aku pun ada kirim bantal jepun, tapi malangnya dia tak jumpa. Kalau ada mesti aku akan tidur dengan mimpi2 yang indah. Lain, dia belikan aku baju hard rock yang ada dalam gambar tu.


Selain bawa balik PSP tu dia ada beli PS2 untuk main masa dia cuti ini. Tapi PS2 sana mana boleh main cd game yang pirate punya. So nak kena antar ke kedai dulu bagi boleh main cd pirate. Dia beli PS2 yang kaler putih punya, memang rare sikit la. Setakat ini aku tak pernah jumpa PS2 kaler ini. Bukan tak pernah nampak sebetulnya, jarang2 jumpa je.


Apa bezanya PSP ini ialah, PSP sana ada menu untuk TV. Tapi aku kena beli extension antena tv tu la. Selain itu, enter PSP jepun ialah pada butang [o]dan kalau PSP yang kat malaysia ni enter pada butang [x]. Adik aku gak telah meminta kawannya untuk hack kan PSP tu agar boleh main game download.

Share Button

►► Hebat ! Sistem Akaun Guna MS Excel ◄◄

, , ,

6 Responses to PSP dari Jepun

  1. zai August 26, 2009 at 6:14 pm #

    aku skrg ni lbih minat main pc games jer..hehe..
    tp klu de org nk bg PSP pe salahnye..lalala

    • azwan August 26, 2009 at 10:50 pm #

      pc game pun best gak. lagi best kalau yang jenis RPG kan.
      rasa macam real je.

      p/s : lubuk zai fc jaga2 eh..azwananuar.com akan memintas anda

  2. khairil August 26, 2009 at 8:37 pm #

    aku skrng dh mula jatuh cinta dgn PS3 plk,
    PSP dgn PS2 kadang2 je main

    • azwan August 26, 2009 at 10:48 pm #

      semua jenis game sony ko dah ada eh. aku baru nak merasa ada sendiri, kalau tak asik main kawan punya je

  3. Mus August 27, 2009 at 11:45 am #

    aku pon dah kurang main psp.. aku simpan untuk anak aku main nanti.. tunggu diorang besar sikit.. haha..

    • azwan August 28, 2009 at 1:35 pm #

      dia orang dah besar nanti dah ada game console yang baru la. nanti ko kena gelak je dengan anak2 ko bagi main PSP.
      “apa kelas ayah main PSP ini, ni zaman ayah boleh la” anak ko cakap. heheh…

Leave a Reply

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing