Krisis di Mesir

Share Button

keadaan di mesir,mesir
Dengar ceritanya krisis di Mesir sangat meruncing. Kalau tak kerana blogwalking, munkin aku anggap itu cuma rusuhan biasa je, sebab berita dalam Malaysia ni masih sibuk lagi pasal PRK Tenang. Aku tahu cerita ini dari blog Maza.

Rusuhan dilakukan oleh mereka yang tidak menyokong Presiden Mesir, Hosni Mubarak.

Seorang pelajar dari Mesir, Nadia telah mengahantar surat kepada blogger Ariffshah. Berikut adalah petikan dari surat tersebut.

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

►► Hebat ! Sistem Akaun Guna MS Excel ◄◄

Kalau apa yang diperkatakan itu benar, kerajaan Malaysia harus melakukan sesuatu dengan segera. Lupakan soal kemenangan di pilihan raya tenang. Adakah nyawa pelajar Malaysia disana tidak penting?

Mengikut berita mutakhir dari berita harian online. Dikhuatiri harga minyak dunia akan melambung tinggi ekoran dari krisis di Mesir itu.[berita harian]

Boleh baca berita penuh di ariffshah.com dan juga di bbc.co.uk

Share Button

► Rahsia Bisnes Usahawan Tudung Berjaya ◄

8 Responses to Krisis di Mesir

  1. madlut February 1, 2011 at 12:52 am #

    kalau macam tue, keselamatan pelajar harus diutamakan, tak sangka pulak teruk sampai macam tu sekali. Mudah-mudahan pelajar kita di sana boleh menjaga diri dan minta dijauhkan dari sebarang kesusahan oleh Allah s.w.t

    • azwan February 3, 2011 at 1:48 pm #

      kita doakan je yang terbaik untuk mereka kat sana

  2. zik February 1, 2011 at 10:10 pm #

    ada yang masih terkandas… harap pindah ke malaysia lagi bagus…kalau ke negara jiran…. tak tahu lagi selamat ke tak..

    • azwan February 3, 2011 at 1:50 pm #

      betul tu. hantar balik malaysia terus

  3. Erie Yohoho February 1, 2011 at 11:09 pm #

    Semoga segalanya selamat untuk semua muslimin dan muslimat kat sana

    • azwan February 3, 2011 at 1:50 pm #

      semoga selamat semuanya. amin

  4. dnoBiz February 2, 2011 at 1:57 am #

    dari apa yang aku dengar dari awal krisis lagi kerajaan sudah menghatar (aku tak tahu sape) wakil bagi melakukan tindakan kalau krisis ni berlarutan, cuma tidak di hebohkan kerana tidak mahu terjadinya panicattack dikalangan ahli keluarga pelajar di malaysia… sebab masa tu keadaan masih lagi terkawal
    Ps : Tu yang diberitahu oleh adik kawn aku yang buat medic di sana.. dan petugas yang dihantar sentiasa memantau keadaan.. ( lepas tu abang dia cakap dah tak dapat berhubung kerana semua telah disekat)

    • azwan February 3, 2011 at 1:51 pm #

      doakan semoga adik kawan ko tu selamat balik ke malaysia

Leave a Reply

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing