Archive | Politik & Sosial

parti politik, politik malaysia, malaysia

Ramai Nak Jadi Ahli Politik

Salam isnin untuk semua. Semoga best hujung minggu anda. Semoga hari ini pun best juga and dapat melaksanakan segala amanah dan tanggungjawab yang telah diberikan. Buka paper buka radio mahupun buka facebook. Banyak sangat cerita politik. Banyak cerita hot pasal politik. Kenapa ramai sangat yang nak jadi ahli politik? Selepas penamaan calon Sabtu lepas, SPR […]

Continue Reading 20
politik malaysia, malaysia, pilihan raya umum

Kena Tetak Kerana Bendera Parti Politik

Assalamualaikum w.b.t dan salam isnin buat semua pembaca blog ni. Jom kita panjatkan rasa syukur kepada-Nya kerna masih lagi diberikan kesempatan untuk terus melakukan amal ibadat dan menyebarkan benih-benih kebaikan lagi pada hari ini. Esok lusa, kita tak tahu, ntah ada ke tidak lagi. Sana-sini memang orang asik bersembang pasal pilihan raya je. Pergi lah […]

Continue Reading 31
parti politik, politik malaysia

Maut Tertusuk Buluh Bendera

Baru je semalam aku menulis tentang Permintaan Buluh Meningkat kerana musim pilihan raya ini. Pagi ni bukak paper, ada berita tentang seorang lelaki di Rompin, yang meninggal dunia akibat tertusuk buluh bendera parti politik. Kerana taksub dengan parti politik tertentu, ghairah pasang bendera, nak lawan siapa punya bendera paling banyak, akhirnya ada nyawa yang melayang. […]

Continue Reading 15
bendera, pilihan raya, parti politik, barisan nasional, pas, umno

Permintaan Buluh Meningkat

Rasa macam sesak nafas je 2,3 menjak ni. Bukan sebab jerebu, tapi sebab pilihan raya. Sesak tengok bendera yang super banyaknya di merata-rata tempat. ‘Perayaan’ yang disambut 4 tahun sekali ni memang meriah dan lain macam sambutannya. Perang bendera dah bermula. Tarikh pilihan raya pun dah diumumkan. Maka jentera-jentera parti masing-masing dah mula digerakkan. Ada […]

Continue Reading 19