Archive | Idea & Pendapat

scold-380x190

Kita Cepat Menghukum

Ada banyak perkara yang tidak senang di mata kita dan juga ada perkara yang kita tidak pernah dan jarang buat. Tetapi apa yang kita rasakan pelik dimata kita itu, mungkin sesuatu yang biasa bagi orang lain. Apa juga perkara yang tidak senang di mata kita dan jarang kita lakukan itu tidak bermakna yang melakukan perkara […]

Continue Reading 9
teguran

Menerima Teguran Secara Terbuka

Berapa ramai di antara kita boleh menerima teguran dengan berlapang dada dan mengakui kesilapan yang telah dilakukan? Kadang kala kita ada mendengar individu mengkritik individu lain. Ini tidak betul, itu salah. Buat ini tidak betul, buat itu salah. Macam-macam lah yang dikritik. Bila dah banyak sangat kritikan, maka akan ada dari salah seorang pendengar itu […]

Continue Reading 26
kepakaran, internet, seo, blog

Betulkah Pakar?

Dalam dunia internet sekarang ni. Ramai pakar yang wujud dalam bidang tertentu. Ada yang pakar facebook marketing, ada yang pakar membina blog, ada pakar dalam email marketing dan macam-macam kepakaran lagi. Masing-masing yang ada kemahiran tertentu, meng-claim-kan diri mereka sebagai seorang yang pakar. Dalam dunia atas talian, pakar wujud seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Setiap […]

Continue Reading 49
wawasan negara, negara malaysia, malaysia 2020

Ingat Lagi Pada Wawasan 2020

Salam untuk semua. Semoga semuanya sihat dan ceria selalu. Panjatkan rasa syukur kita kepada-Nya kerana masih lagi diberi kesempatan untuk terus menikmati hidup di dunia pinjaman-Nya ini. Adakah anda masih lagi ingat tetang wawasan 2020? Atau ada yang langsung tidak tahu apa itu Wawasan 2020. Teruk benar kamu ni.. Meh aku cerita sikit apa itu […]

Continue Reading 20